Div1 Srbija Malmö vs. White Eagles Stockholm

Måste börja denna blogg med att hylla herr Gudelj som tar statistiken för Srbija i div1. Vår statistik hemma är den mest korrekta i hela basketettan södra. Sämst är Höganäs som drar ihop lite på papper o lite på datan o får det o se sisådär ut.

 

Och statistiken ljuger inte!!

 

Jag har sett emot dagens slutspelsmatch mot White Eagles hela säsongen. Jag tror ärligt att det är det laget som har chans att vinna ettan i år om de lyckas besegra oss. De har en mix av längd och kvickhet och är ganska allround som jag. Man får inte så mycket gratis av de helt enkelt.

Vi har underveckan tränat på vår zonoffence och även zonförsvar vilket visade sig vara ganska effektivt på båda ändorna av plan. Vi har tidigare under säsongen haft problem att komma till bra avslut mot zon förvar och nu lagom till slutspel så lär det ha klickat hos killarna och när vi väl tar oss i kragen och sätter upp så kommer vi till bra och fria avslut, både ut och inifrån.

Vårt största problem är och har varit förståelsen mellan fastbreak och setup offence. Jag vill inte ha en forcerad skott eller drive mellan sekund7 och 20. Jag avslutar gärna vårt anfall inom 6 sekunder från att vi har tagit returen, men har vi passerat de 6 sekundrarna så vill jag sätta upp offence och tvinga försvaret att jobba i 20 sekunder innan ett avslut kommer.

Detta har visat sig vara väldigt effektivt den senare delen av säsongen då spelarna börjar vänja sig vis skillnaden.

Tyvärr så hade vi alldeles för många tillfällen ikväll där vi tappade fokus och våra guards gör turnovers so resulterar i enkla poäng för White Eagles.

Även vår zonförsvar vilket är inte av den vanliga sorten (jag gillar inte vanliga sakerJ hhe) börjar klaffa och vi får en naturligare rörelse och rotering vilket ofta ger oss många steals och fastbreak poäng på andra sidan.

 

Efter en stark inledning av WE och ledning 15-6 lyckades vi göra 11-0 och ta ledning med 15-17. Bådalagen följdes åt hela första halvlek och bytte ledning ett antal gånger innan vi kunde gå till halvtidsvila med 1 poängsledning 40-41.

Första halvlek kantades av utmärkt 3-poängskytte av båda lagen. Gammal veteran från 08 som inte fått förlängd kontrakt i ligan har steppat ner till div1 och trivs i sin rena SG-roll, ingen mindre än Yasin Merzoug som lyste upp Heleneholmshallen med nästintill perfekt skytte utifrån. Vår egen Filmon kubrom, 10år yngre hade svar på tal och satte 75% från trean idag.

21min spel och 15poäng och 75% från trean samt 2an är inget fyskam och jag känner att Han kommer sakta men säkert anpassa sig till Ettans tempo och förhoppningsvis vidare till ligan.

Filmon som är 90a och fyller 20 år detta året har totaldominerat div2 och kan göra poäng på vem han vill, när han vill.. Jag kan ärligt säga att det finns ingen spelare i 2an som kan ens komma i närheten av att kunna stoppa honom. Nu när han börjar anpassa samma offensiva aggressivitet till ettan så kan det snart bli dags att rita upp spel till honomJ

 

Andra halvlek började tungt för oss och med 5min in i 3e period hade vi endast gjort 3p och var i underläge med 10. Återigen täppte vi till i försvar och då kunde vi springa vilket är vår bread an’ butter. Lagen bytte åter igen ledning ett antal ggr där vi till slut förlorar matchen med 6p 83-77 och måste vinna med 7p eller mer uppe i Stockholm nästa Måndag.

Jag är väldigt nöjd med den typen av spel vi producerar. Mindre nöjd med dåliga beslut och onödiga turnovers som resulterade i dagens förlust.

Vi är överlägsna på att breaka och vår transition från defence till offence är stundtals över liganivå. Också väldigt kul att se lagets spelförståelse har utvecklats så mycket under säsongen där de kan utföra spel jag ritar och hitta våra sweetspots.

Sorgligt dock att etta var tyvärr vår sista match hemma i Malmö och oavsett hur det går uppe i sth så blir det inga fler matcher i Heleneholm denna säsong.

Jag kan ärligt säga att om vi lyckas hålla ihop vårt lag till nästa säsong med ett par nya talanger så måste vi ha som målsättning att återigen ta hem div1 bucklan till Malmö.

 

Returmatchen uppe i Sth mot Örnarna kommer att bli den mest spektakulära matchen i div1 denna säsong. De två största serbiska föreningar i Sverige kommer att huvudkollidera och spänningen och publiknivån uppe i Brännkyrka i sth kommer att vara på landskampsnivå.

Serbisk TV kommer att närvara och sända matchen live. Sponsorer och Scouter kommer att närvara och det blir en perfekt tillfälle för oss att visa upp oss.

Jag hoppas att Filmon har en minst lika bra match där uppe och bli upplockad av nåt ligalag till nästa säsong!

Har ni tid och möjlighet så bör ni va i Brännkyrkahallen måndag 5e April.. You’d be insane to be somewhere else!!

 

Vidare så såg jag att Malbas totaldominerade Kumla (trodde det bara va ett fängelse) och trots att de har problem med Helsingborg kommer att ta steget upp i ettan vilket gynnar även oss, kortare resor och hetare matchen. Kanske man kan motivera och hämta hem några förlorade själ som lirar i grönt detta året.

 

Har dock lite synpunkter på hur slutspel och kvalet går till som gör mig lite besviken.

Tycker kvartsfinaler ska spelas bäst av tre, detta ”fotbollsystem” där man lägger ihop resultatet i två matchen är inte basket. Istället borde det lag som har bättre placering få hemmaplansfördel i en bäst av 3 serie.

 

Vad gäller kvalet upp i etta så tycker jag att om lag gör som Kalmar och bara drar sig ur för att de inte ”pallar” spela ska de få böter och sanktioner mot att få spela i ettan i ett antal år.

Det är osportsligt och löjligt att dra sig ur ett kval. Fy skäms..

 

Jag hoppas de 200 som var i hallen idag tyckte att det var kul att kolla på matchen. Synd att vi inte kunde vinna men jag har storförtroende för att vi ska kunna överraska uppe i Sth. Hittills så har vi klarat av alla våra måste matcher. Vi är som bäst när det gäller helt enkeltJ


RSS 2.0