KSF ”Malmös Stolthet” Srbija vs Höganäs Basket

Söndag eftermiddag i Sveriges tredje största stad bjuder på många olika aktiviteter i staden men över 380 personer hade hittat till Heleneholm sporthall för att se oss klincha ihop med alltid formstarka Höganäs AKA ”Lithuania”.

Höganäs är faktiskt det enda Skånelag som ville spela träningsmatch mot oss under offseason och vi har stor respekt för deras spel.

De är väldigt starka, hittar varandra på ett fenomenalt sätt och gör sällan tekniska misstag eller turnovers. Med andra ord ett utomordentligt veteranlag.

Sen att de är välskolade öststats ”ballers” gör det inte heller lättare för någon motståndare.

Vi vet utav erfarenhet att det enda sättet att slå Höganäs är genom att springa i 40 minuter och tvinga de att spela vårt tempo. Detta gör vi bra i 3 perioder. 4e kollapsar vi defensivt och släpper in 30p!

Matchen börjar med att Höganäs gör 5 raka poäng utan svar från Srbija. Vi kommer igen och när 5 minuter gått in i 1:a Q så har vi utjämnat till 13-13 och sätter oss i förarsätet. Vi springer bra och får bra looks från downtown och vinner perioden med 29-20.

Andra perioden börjar tuffare för oss och är en ständig maktkamp där våra gäster slår oss med 1p 20-21 och vi går in i halvtidsvila med 8pinnar upp.

I halvtid pratar jag om hur vi måste justera vår transition från defence till offense för att kontra och springa sönder deras försvar.

Vi vill gärna spela spännande o snabb basket men samtidigt med ett syd europeisk inslag av tålamod och kontrollerad offense.

Killarna tar till sig informationen och vi spränger Höganäs borg med 32-19.

De har svårt med att försvara våra setplays och ännu svårare att stoppa våra fastbreaks. Omar och Ted är otroligt effektiva framåt och som vanligt är det våra guards som avgör slaget mot Höganäs vilket beror på att de kryper ihop i försvaret och bjuder till skottävling utifrån som passar oss alldeles utmärkt då vi skjuter hela 41 % utifrån.

Med över 20pöängs ledning ger vi oss in i 4e period som sakta med säkert börjar bli en mardröm. I vår förväntan att våra Litauiska vänner ska ha gett upp slutar vi passa runt bollen och även att röra oss i offense. Om inte detta är nog spelar vi horribelt försvar och släpper in hela 30P vilket är totalt oacceptabelt.

Vi lyckas hur som helst hålla undan och vinna matchen med 91-89 vilket visar att vi klarar av att hålla huvudet kallt under pressade situationer.

Att spela mot Höganäs är väldigt olikt något annat lag i basketettan södra. Det är svårt att få utdelning på PF och C position för att de gör det väldigt tydligt att de vill ge oss de långa skotten. Enda sättet att komma nära korgen är att springa på fastbreaks.

Fastbreaks är receptet för att slå Höganäs helt enkelt då konditionen är inte deras ”forte’”.

Efter en snöplig förlust i första matchen mot norrköping genom WO är vi nu på gång att ännu en gång sätta vår prägel på söderettan.

Stort plus Idag till Omar Krayem och Ted Cedermarker som visar vägen. Även mega plus till Todorce Petkovski som är ett krafthus och tar 12 returer har hela 75% framåt.

Nästa match har vi Kvarnby borta på lördag.

Vi ses på plan! Coach Jeremy Ali Lou ”KSF Srbija”